Spoustu lidí se domnívá, že jedí příliš. Nejčastější problém je naopak nízký kalorický příjem. Tělo se naučí šetřit s daným příjmem a jakýkoli nárazový vyšší příjem si okamžitě uloží na “horší časy”. Lidé často zkouší různé typy diet, které zpomalený metabolismus ještě podpoří.
Další nejčastější chybou je to, že lidé jedí sice zdravě, ale zato velké množství, díky kterému stejně přibírají.
Super-potraviny: možná Vás zklamu, ale žádné skvělé potraviny, díky kterým nebudete přibírat, neexistují. Lze udělat jídelníček jen s ovocem a zeleninou, na kterém přiberete každý týden kilo. Stejně tak je možné sestavit jídelníček jen z fast-foodu, s čokoládou a denní zmrzlinou, na kterém budete každý týden hubnout. Takovéto příklady jsou sice extrémy, ale je to důležité pro pochopení celého stravovacího režimu. Jestli hubnu či ne, není o potravinách které sním, ale primárně o tom, zda jsem v kalorickém deficitu či kalorickém přebytku. Kvalitní výběr potravin se do diety vybírá primárně z toho důvodu, že obsahují zdravé vitamíny, minerály a mají méně kalorií, takže objemově můžeme sníst o něco více.
No responses yet